Virksomhedslån

Erhvervslån i Danmark
Lånene varierer fra 15.000 til 2.500.000 kr. med en løbetid på op til 36 måneder
4.8
Qred tilbyder regulære erhvervslån, der spænder fra 10.000 til 2.000.000 kroner.
4.5
Du har mulighed for at låne alt fra 10.000 til 10.000.000 til din virksomhed
4.5
Lunar tilbyder erhvervslån i samarbejde med Froda, som spænder fra 5.000 kroner til 1.000.000 kroner.
4.0
Lånio tilbyder erhvervslån med fleksible beløbsgrænser, hvor du kan ansøge om lån fra 10.000 kr. op til 400.000 kr.
4.0

Et virksomhedslån kan åbne døren til din nye, private virksomheds fremtidige succes. Hvis du står over for at kickstarte din egen virksomhed, eller hvis du står bag en startup og ønsker at accelerere dens vækst, kan et skræddersyet virksomhedslån være nøglen. For de fleste startups er behovet for ekstra kapitaltilførsel afgørende.

Et virksomhedslån giver dig den nødvendige finansielle støtte til at udvide din forretning. Uanset om du drømmer om at erobre nye markeder eller etablere dig internationalt, er et virksomhedslån en fleksibel løsning for dig, der her og nu vil styrke din vej til succes og vækst.

Virksomhedslån

Investér i dine ambitioner med et virksomhedslån

Hvad du som privat virksomhedsejer vil bruge dit virksomhedslån til, er for de fleste låneudbyderes vedkommende fuldstændig op til dig. Generelt set er virksomhedslån netop designet til at imødekomme dine behov og visioner for give din startup et venligt skub i den rigtige retning.

Uanset hvad din virksomhed beskæftiger sig med, om du leverer en service, udvikler software eller har gang i en produktion, kan du bruge et virksomhedslån til at tage din drøm til nye højder.

Et virksomhedslån er ganske enkelt et finansielt redskab til at yde din virksomhed den økonomiske vitaminindsprøjtning, du kan have brug for at kunne styrke den daglige drift, udvide forretningen eller erobre nye markeder.

Hvem kan ansøge om et virksomhedslån?

Uanset om din virksomhed er lille eller stor, ny eller gammel, har du mulighed for at ansøge om et virksomhedslån. Aktieselskaber, anpartsselskaber, enkeltmandsvirksomheder, personligt ejede virksomheder, interessentskaber og iværksætterselskaber kan alle drage fordel af et virksomhedslån.

Om nogen har du sikkert mærket på egen krop, hvor udfordrende det kan være at etablere sig som nystartet virksomhed. Virksomhedslånet er din mulighed for at kickstarte dine projekter og realisere dine drømme, mens du har drive og momentum – og ikke skal se øjeblikket for succes forpasse på grund af lidt finansielle hindringer.

Vigtige overvejelser før optagelse af virksomhedslån

Før du kaster dig ud i at ansøge om et virksomhedslån, er det afgørende at tænke nøje over dine behov og økonomiske evner. Du skal helst undgå at låne mere, end din virksomheds økonomi kan bære. Et virksomhedslån kan være en velkommen hjælp i startfasen eller til finansiering af større projekter.

Men det skulle nødig blive en stopklods eller bremse din motivation, når du først har fået dit virksomhedslån. Husk nemlig, at lånet skal tilbagebetales med renter, så det er vigtigt at træffe velovervejede beslutninger.

Renter og virksomhedslånets løbetid

Renten på et virksomhedslån varierer afhængigt af lånebeløb, løbetid, din kreditværdighed og låneudbyderne, naturligvis. Nogle tilbyder fast rente, mens andre tilbyder variabel rente. Det er essentielt, at du får undersøgt markedet og fundet den låneudbyder, der kan give dig de bedste vilkår.

Ligeledes er lånets løbetid afgørende; det vil altid variere efter lånebeløb og dine betalingsevner. Tag dig tid til at sammenligne og vælge det virksomhedslån, der passer bedst til din virksomheds økonomi. Uanset hvor meget eller hvor lidt du har planer om at låne.

Alternative finansieringsmuligheder

For dem, der starter helt fra bunden, kan alternative finansieringsmuligheder være relevante. Private investorer, fonde og kassekredit er alle veje, der kan udforskes. Disse muligheder kan supplere eller erstatte et traditionelt virksomhedslån og åbne nye veje for økonomisk støtte. Men det er naturligvis ikke bare sådan lige at opstøve en professionel investor eller få hul igennem til en fond.

Heldigvis er der andre alternativer. Et sådant er crowdfunding, som har vundet stort indpas især i USA, men i sjældnere grad ses i brug herhjemme. Der findes flere crowdfunding portaler, hvor du kan præsentere din virksomhed og det projekt, som du ønsker finansieret.

Crowdfunding åbner op for, at flere interessenter kan bidrage med mindre beløb og dermed få en tilsvarende lille gevinst ved at investere i din virksomhed. Hvis du ikke vil involvere andre interessenter eller investorer i din virksomhed, er crowdfunding naturligvis ikke et alternativ for dig, der har brug for et virksomhedslån.

Virksomhedslån til iværksættere og nye projekter

Som iværksætter kan du drage fordel af de særlige virksomhedslån, der er designet til at kickstarte din startups rejse. Sådanne lån giver dig mulighed for at finansiere opstartsomkostninger og hurtigt skabe vækst.

Når du overvejer et virksomhedslån, så start med at tage kontakt til din nuværende bank og udforsk hvilke lånemuligheder, de kan tilbyde dig, før du træffer beslutning om at søge virksomhedslån hos en anden bank.

Ansøgning om virksomhedslån

Her er en række trin at følge, hvis du vil sikre, at du får det bedste lån til dine behov:

Lånegodkendelsen

Dette trin er i princippet ude af dine hænder, fordi det ene og alene er op til låneudbyderen at vurdere din ansøgning og give besked om din lånegodkendelse.

Tilbagebetaling af lån

Når dit lån er godkendt og udbetalt, er det uhyre vigtigt, at du sørger for at overholde tilbagebetalingsvilkårene, så du undgår eventuelle strafgebyrer og ekstra renter.

FAQ om virksomhedslån

Kan du låne til at starte virksomhed?

Ja, det er muligt at låne midler til at starte din egen virksomhed. Der er forskellige finansieringsmuligheder til rådighed, herunder erhvervslån, investorer, eller crowdfunding.

Kan jeg få et virksomhedslån uden sikkerhed?

Ja, der er långivere, der tilbyder virksomhedslån uden krav om sikkerhed. Disse lån er normalt baseret på din virksomheds kreditvurdering og økonomiske historik.

Ekspertråd om virksomhedslån

Inden du underskriver en låneaftale, er det vigtigt at være grundig og få læst alt det med småt i låneaftalen. Tjek for skjulte gebyrer, læs alle krav nøje og vær realistisk omkring tilbagebetalingen. Et virksomhedslån skal altid være en velovervejet beslutning for at undgå negative konsekvenser for driften af din virksomhed.

Som regel siger man, at gode låneudbydere også er gode rådgivere. Det vil til dels være op til dig som virksomhedsejer at sørge for, at samarbejdet mellem din virksomhed og låneudbyder fra start er transparent og velovervejet. Lad derfor låneudbyder forklare og besvare alle dine spørgsmål, inden du underskriver. Hvis de ikke er villige til det, bør det være et rødt flag.